Lenormand karte

Marie Anne Lenormad in lenormand karte

Lenormand karte so karte, ki so bili prvotno ustvarjene v 18. stoletju v Franciji za napovedovanje prihodnosti, torej za vedžeevanje. Imenovane so po slavni francoski prerokovalki Marie-Anne Lenormand, ki je bila znana po svojih napovedih za ugledne ljudi, kot so Napoleon Bonaparte, Tsar Alexander I. in Josephine de Beauharnais.

Karte so se v Franciji v 18. in 19. stoletju hitro razširile in postale priljubljene med ljudmi vseh družbenih slojev. Prav tako so se pojavile različne različice kart, ki so se razlikovale po simboliki in pomenih. Vendar pa so originalne Lenormand karte, ki so jih ustvarili v 18. stoletju, še vedno najbolj prepoznavne in priljubljene.

V 20. stoletju so karte ponovno pridobile popularnost, zlasti v Nemčiji in drugih delih Evrope, kjer so se razvile različne šole in metode uporabe kart za napovedovanje prihodnosti. Danes so te karte priljubljene po vsem svetu, saj nudijo preprost in praktičen način za pridobivanje vpogleda v prihodnost in boljše razumevanje vsakdanjega življenja.

Ne pozabite, da vam lahko za napoved svoje prihodnosti pomaga gospa jasnovidka.

Kako so sestavljene Lenormand karte

Karte so sestavljene iz 36 kart, vsaka pa ima poseben pomen in simboliko. Vsaka karta predstavlja nekaj, kar se nanaša na vsakdanje življenje, kot so denar, dom, ljubezen, prijateljstvo, potovanje, zdravje in družina. Vsaka karta je opremljena z sliko, ki prikazuje simboliko karte.

Karte se uporabljajo za napovedovanje prihodnosti, pri čemer se karte položijo v raznorazne otvoritve, ki si jih lahko zamislite. Otvoritve kart so cel univezum zase. Vsaka karta ima v otvoritvah svoj položaj, kar daje pomemben vpogled v prihodnje dogodke in situacije. Lenormand karte so priljubljene med ljubitelji ezoterike in duhovnosti ter se pogosto uporabljajo za osebno raziskovanje in duhovni razvoj.

Karte se med seboj razlikujejo

Karte se med seboj razlikujejo po svoji simboliki in pomenih, ki jih predstavljajo. Med najbolj znane karte spadajo Hiša, Ključ, Ptice, Knjiga, Ribe, Križ, Srce, Sonce, Drevo in Cesta. Vsaka karta ima svoj edinstven pomen, ki je lahko pozitiven ali negativen, odvisno od konteksta in drugih kart, ki jih spremljajo.

Medtem ko so Tarot karte bolj zapletene in se osredotočajo na širše življenjske vidike, kot so duhovnost, osebnostni razvoj in notranja rast, so Lenormand karte bolj osredotočene na vsakdanje življenje in zunanje dogodke. Zaradi tega so pogosto uporabljene za praktično napovedovanje prihodnosti in odgovarjanje na specifična vprašanja, kot so “Kako bo potekala moja naslednja služba?”, “Ali bom kmalu našel/a novega partnerja/partnerko?” ali “Kako se bo odvijal moj finančni položaj v prihodnosti?”.

Ne pozabite, da vam lahko vedeževalka pogleda v prihodnost. Zato vas vabim, da jo kontaktirate.

Karte Lenormand so postale zelo priljubljene

Karte so postale zelo priljubljene med ljubitelji duhovnosti in ezoterike po vsem svetu, saj so preproste za uporabo in nudijo uporabnikom koristne vpoglede v njihovo prihodnost. Poleg tega so Lenormand karte uporabne tudi za samoraziskovanje in samospoznavanje, saj lahko preko njih bolje spoznamo svoje lastne notranje procese in se naučimo sprejemati boljše odločitve v vsakdanjem življenju.

Karte, ki sestavljajo komplet Lenormand kart

Lenormand karta Sidro

Ribe

Ključ

Mesec – Luna

Križ

Pismo

Gospod

Gospa

Lilije

Lenormand karta Sonce

Poti

Miš

Srce

Prstan

Knjiga

Gora

Vrt

Stolp

Pes

Štorklja

Zvezda

Medved

Lisica

Otrok

Ptice

Vejica

Kosa

Šopek cvetja

Mrtvaška krsta

Kača

Oblaki

Drevo

Lenormand karta Hiša

Lenormand karta Ladja

Štiriperesna deteljica

Vitez