Numerologija: pomen števila 1

By | 7. 4. 2021
numerolgija 1

Število ena v numerologiji predstavlja moč, ustvarjalnost, dominantnost. Je število uspeha, sreče in blaginje

Osebe s številom rojstva številka ena so zelo iznajdljive, lahko tudi trmaste in vztrajne. So dobri vodje, ker zlahka obvladajo druge in so zelo ambiciozni. Kljub samozavestnemu videzu imajo le malo pravih prijateljev. Zahtevajo spoštovanje. So inteligentni ljudje, ki veliko berejo .

Neugodna lastnost teh števil je, da zanikajo vse, kar drugi mislijo in dokazujejo zgolj njihovo pravo mnenje ali dejanja.

Ljudje števila ena imajo veliko lepih energij, ki se kažejo tudi v fizični moči, duhovnosti in emocij. Ker se težko prilagajo drugim, je glavna težava v tem, da ne morejo sodelovati s podobnimi energijami drugih. Te lastnosti veljajo za rojene na število 1 (1., 10.,19.,28.)

Najbolj srečni so lahko tisti, ki imajo rojstni datum 19., saj to predstavlja eno najsrečnejših števil v numerologiji. Prinaša uspeh, čast, srečo. Navadno jim ni mar, kaj drugi mislijo o njih. Na neugodni strani so lahko maščevalni, egoistični in sebični.

Preberite več o tem kaj vam lahko prinese numerologija in numerološki izračuni.

Rojeni 1. dne v mesecu

Rojenim 1. dne v mesecu vlada Sonce. So neodvisni, posebni, kreativni in praktični, pa tudi idealisti. Obnašajo se bolj razumsko kot čustveno. Včasih so sebični, trmasti, hladni in brezčutni. Hočejo, da jih drugi hvalijo in jim dajejo pogum. Želijo eksperimentirati in se preizkusiti v mnogih stvareh. Primerna področja za delo so: prodaja, iznajditeljstvo, poučevanje, pisanje.

Rojeni 10. dne v mesecu

Rojeni 10. imajo močno voljo in so zelo lepe osebe. So odličnega zdravja . Imajo kreativne sposobnosti. Kar naprej hočejo izboljševati svoje bivalne pogoje in okolico. Prisiljeno bodo, da se postavijo na svoje noge. Pomembna so področja, ki prinašajo dobre rezultate ob delu: to so raziskovanje, poučevanje, prodaja, propaganda.

Rojeni 19. dne v mesecu

Rojeni 19.  v mesecu so neodvisni, originalni in na nek način osamljeni. Ta dan jim daje zapleten značaj. V istem trenutku so lahko ljubeznivi, pozorni, a tudi trmasti. To osnovno značilnost so dobili že ob rojstvu. Naklonjeni so spremembam na področju financ. Bolje delujejo na službenem, kot na privatnem področju. Preden se spremenijo, morajo doživeti grenke izkušnje. Lahko so uspešni politiki, v glasbi, oblikovanju, projektiranju , umetnosti, gledališču, raziskovanju ali letalstvu.

Rojeni 28. dne v mesecu

Rojeni 28. v mesecu ne smejo nikoli preveč zaupati ljudem. Previdni morajo biti v pravnih zadevah in zato morajo vedno skrbno izbrati odvetnika, sicer lahko doživijo hude izgube. Lahko pa so sami dobri odvetniki, sodniki ali menedžerji. Dobro jim leži tudi prodaja, raziskovanje ali poučevanje. So pozitivne osebnosti in imajo močno voljo. Na videz so mirni, ker znajo dobro kontrolirati svojo notranjo moč. Radi imajo svobodo, velikokrat pa so tudi zadržani. Mnoge stvari začnejo, a jih ne dokončajo. Radi spijo podnevi, kar jih vodi v lenobnost. Ne poveličujete svojih problemov, saj boste mnoge težave premagali z modrostjo.  Priporočljiva so naslednja področja: pravo, iznajditeljstvo, dekoracija, vodstvene funkcije, oglaševanje.

Število 1 predstavlja močno voljo.

Osebe š številko 1 so lahko tudi dobri pisatelji, javne osebnosti, direktorji in obenem so tudi posebneži.

Energija: moška

Barva: rdeča

Planet: Sonce

Element: ogenj