Numerologija: pomen števila 2

By | 14. 4. 2021

Število 2 predstavlja energijo podzavestne moči, kar imenujemo tudi prostor modrosti.

Zato imajo te osebe tudi veliko intuicije in dostop do informacij iz podzavesti.Številka 2 simbolizira tudi partnerstvo. Zato so te osebe zelo povezane z ljubeznijo, ki mora biti pri njih na prvem mestu. Imajo bogat besedni zaklad in so spretni diplomati. Zelo dobro prepoznajo potrebe drugih in jim znajo prisluhniti ali ustreči. 

Dvojka ima veliko sposobnost uravnovešenja in teži k ravnovesju in vidi vedno obe strani. Ker veliko pozornosti usmerja na ravnovesje drugih, lahko poruši svojo notranjo harmonijo. Pogostokrat so preveč odvisne od drugih in so obenem negotovi v sebi. Težko živijo same.

Število dva ima tudi dober stik z denarjem, ki ga znajo privabiti, a tudi hitro zapravijo. Denar in materialna varnost je sicer pomembna za dvojke, ki jim daje samozavest in prizemljenost, vendar se dobro znajdejo tudi takrat, ko so v slabšem materialnem položaju.

Pogosto jim primanjkuje samozavesti in imajo težko mladost. Lahko so tudi preveč navezani na svoje starše.

Število 2 predstavlja tudi spremembe, nestanovitnost, nestalne razmere, podrejenost. Je število glasbe, javnih dejavnosti in prijateljstva.

Ljudje števila 2 naj bi bili poročeni ali v zvezi, sicer lahko zaidejo v čustvene težave. So zelo nemirni in ne zdržijo dolgo na istem mesto. Ne prenesejo samote in jih je zelo lahko raniti. Ker so razumevajoči, kmalu odpustijo in se odpravijo dalje svojo pot. So tudi vestni in radi pomagajo drugim.

Čeprav vedno dosežejo cilj, pa niso ambiciozni, saj vse temelji bolj na prijateljskem sodelovanju. Potrebujejo udoben dom . V slabšem primeru jih zelo prizadene javno mnenje in vedno se ozirajo na to, kaj mislijo drugi. So zelo dobri glasbeniki, pevci , slikarji. Radi delajo z ljudmi.

Rojeni 2. so družabni, mehkega srca in bolje delajo v skupini, kot individualno. Pogosto so depresivni. Naj ne dovolijo, da jih drugi izkoriščajo. Radi imajo glasbo in ritem, kar je lahko odličen način sprostitve. Ko so napeti, naj poslušajo glasbo. Primerni poklici: pesnik, slikar, plesalec, fizik, bibliotekar.

Preberite več o tem kaj vam lahko prinese numerologija in numerološki izračuni.

Osebe, ki so rojene 11.  v mesecu

Nimajo toliko sreče z nasprotnim spolom, saj se jim vedno pojavljajo težave v zasebne ali v javnem življenju. Zanje so ugodne vse dejavnosti na prostem. Ker temu številu vlada Neptun, se hitro odzovejo tako v besedah kot dejanjih. Po naravi so sanjači, zato morajo težiti k aktivnemu življenju. So čustveni in nagnjeni k temu,  da jih preveč skrbijo podrobnosti. Če preveč razmišljajo o svojih željah, to vpliva na njihovo učinkovitost. So dobri mediji in se lahko naučijo kontrolirati svoje občutke. V resnici so preveč čustveno napeti, čeprav tega ne opazimo navzven. Dobro je, če se ukvarjajo z glasbo, plesom, umetnostjo, ležijo jim film, pisanje, knjigovodstvo, propaganda.

Rojeni 20. v mesecu

So pod vplivom lune. Imajo veliko ljubezen do ljudi, delujejo pomirjevalno in miroljubno, zato jih ljudje spoštujejo. Ker niso zavistni in nagnjeni k pretirani odločnosti, dobro sodelujejo z drugimi. Radi imajo lepe in prefinjene stvari  v življenju ter potrebujejo harmonijo v svojem okolju. Ljudje so pogosto nemočni pred njihovo ljubeznivostjo in dobroto. Bolje se izražajo pisno kot ustno. Primerno delo najdejo na področju pisanja,v knjižnici, zbiranju, pobiranju denarja, glasbi in analitičnih delih.

Rojeni 29. v mesecu

Imajo potosto ljubezenske težave, saj jih nasprotni spol zelo privlači. Primerni poklici zanje so delo s kozmetiko, oblačili ali karkoli je povezano z nasprotnim spolom, saj so zelo privlačni in imajo lahko veliko uspeha. So rojeni za akcijo. Zaradi svoje potrebe po neodvisnosti, so zelo impulzivni. Lahko so tudi nagnjeni k ekstremizmu, kar jih lahko enkrat osrečuje, a v drugem trenutku jih dela svojeglave. So zelo občutljivi in se morajo naučiti, da ne prevzemajo trpljenja drugih. Preučujejo naj religijo.

Dobro je, da najdejo mir v sebi in živijo v harmoničnem okolju.

Imajo posebna nagnjenja za pravo, trgovino, govorništvo, umetnost, igralstvo.

Energija: ženska

Barva: oranžna

Planet:: Luna

Element: voda